REGULI GENERALE:

Trebuie să vă simţiţi bine, este un turneu caritabil!

Prin prezența la turneu se înţelege faptul că participantul a citit și și-a însuşit prezentul regulament.

Nu pot participa jucători legitimaţi în ultimul an (03.07 2020-04.07 2021) la cluburi sportive afiliate Federației Române de Volei sau alte Federaţii internaţionale. Echipa care se dovedește că are jucători legitimați în această perioadă, va fi descalificată, pierzând toate meciurile programate cu scorul de 0-2 la seturi (0-25, 0-25), taxa de participare nefiind rambursată..

Înalţimea fileului este de 2,4 m.

Echipa trebuie să aibă în teren 6 jucători din care minim 2 persoane de sex feminin aflate în permanență pe teren.Numărul maxim de jucători înscrişi într-o echipă este de 12.

Au drept de joc doar jucătorii înscrişi pe liste până la termenul limită de 01.05.2020

Mingea de joc este asigurată de către organizatori, dar pentru încalzirea dinaintea meciurilor vă rugăm să aduceți mingi. Căpitanii echipelor pot, de comun acord, să hotărască asupra folosirii unei mingi alternative.

Echipa învingătoare va fi cea care câştigă prima două seturi.

Primele 2 seturi se joacă până la 25 iar setul decisiv până la 15.

Sistem de departajare:victorie directa cu 2-0 sau 2-1, setaveraj, punctaveraj

Comunicare echipelor cu arbitrii și organizatorii turneului se face NUMAI prin intermediul căpitanilor de echipă.

Reguli de joc

Se aplică regulile generale de volei în sală cu excepţiile notate mai jos:

Nu se servește din săritură decât dacă la începutul meciului ambele echipe au fost de acord cu acest aspect. Excepție face numai serviciul de tip float care este acceptat fără “negociere“ în prealabil. Serviciul din săritură este admis doar la nivelul avansat.

Pentru echipele înscrise la categoria începători serviciul din săritură, inclusiv float, este strict interzis în toate etapele turneului, inclusiv în meciurile semifinale și finale. Se va considera că echipele de la această categorie, care vor putea executa un asemenea serviciu, NU sunt de nivel începător, iar neaplicarea acestei reguli poate duce până la excluderea echipei din turneu.

La începutul meciului căpitanii de echipă, împreună cu arbitrul, prin tragere la sorţi aleg terenul sau serviciul.

Jocul începe la fluierul arbitrului.

În cazul în care o echipă nu se prezintă în maxim 10 minute de la fluierul de start al arbitrului aceasta este declarată pierzătoare cu scorul de 0-2 la seturi (0-25, 0-25).

Jucătorul care aduce injurii coechipierilor, adversarilor, arbitrilor sau spectatorilor, va fi sancţionat cu eliminare din meciul respectiv, echipa având posibilitatea să-l înlocuiască cu o rezervă, respectându-se regula cu minim 2 fete în teren.

În situaţia accidentării unui jucător şi lipsa unei rezerve, echipa va putea continua meciul în 5 respectându-se regula cu minim 2 fete în teren.

În situația accidentării unei jucătoare și lipsa unei rezerve, echipa va putea continua meciul în 5 și doar  cu o fată în teren, cu condiția ca echipa adversă sa fie de-acord.

Fiecare ehipă are dreptul la 2 “timpi tehnici de odihnă” (time-out) /set a căror durată este de 60 de secunde.

Sunt permise schimbări nelimitate în componența echipelor numai cu acordul/înștiințarea arbitrului. În  momentul în care se fac schimbări în  echipă, căpitanul are obligația de a atenționa arbitrul.

Arbitrul va fluiera: linia călcată la serviciu, atingerea fileului – se consideră punct pentru echipa adversă doar dacă atingerea fileului are loc în partea de sus sau dacă atingerea fileului influenţează jocul, linia călcată la atacul din linia a doua, picior în  terenul adversarului, numai dacă influenţează jocul celeilalte echipe, minge dublă.

Nu se va fluiera greşeala de poziţie a jucătorului, în afară de meciurile finale de la categoria avansaţi, dar se va respecta rotirea la servă precum şi cea din teren.

Participanții trebuie să accepte deciziile arbitrilor cu sportivitate, fără a le comenta!

Sancţiuni:

Comportamentul nesportiv referitor la nerespectarea arbitrilor, a celorlaţi jucători şi/sau prezentarea în stare de ebrietate la meciuri precum şi alte acţiuni menite să deranjeze intenţionat jocul de volei și buna dispoziţie, vor fi amendate şi semnalizate cu cartonașe de către arbitrii după cum urmează:

Cartonaş galben – donaţie 10 lei;

Cartonaş roşu – donaţie 30 lei şi excluderea jucătorului pe întreaga durată a competiţiei.

”Nerespectarea” se referă la: limbajul vulgar, gesturi huliganice, lovirea, insultarea, aruncarea cu diverse obiecte către aceştia, etc.

De asemenea, orice susţinător prezent, care prin acţiunile sale deranjează jocul de volei sau instigă jucătorii, va fi avertizat şi ulterior exclus din zona competiţională dacă nu va adopta un comportament civilizat.

Dispute

Vă rugăm să rețineți că este un turneu caritabil şi se aplică prima regulă !

Acest regulament este constituit pentru a asigura buna desfăşurare a competiţiei şi pentru a evita orice neplăceri pe perioada ei.

Căpitanii sunt rugaţi să achite taxa pentru echipele lor şi să predea declaraţia medicală completată cu menţiunea că a fost luat la cunoştiinţă regulamentul de desfăşurare al competiţiei de fiecare membru al echipei.Pentru orice fel de informații ne puteți contacta:

Gubaș Andrei – 0757681843

Tănăsan Radu – 0740304908

Înscrie echipa ta aici

INFORMAȚII UTILE

Taxa de paticipare este de 50 lei/participant.

Taxa se achită la ședința tehnică din data de 8.05 sau înaintea primului meci, la voluntarii care se vor afla în fiecare sală.

Nu, însă fiind un turneu caritabil, aveți această posibilitate, toate fondurile obținute în urma turneului fiind direcționate către beneficiarul turneului.

Modificările se pot face până la data de 01.05.2020.

Va trebui să vă faceți singuri o evaluare, nu ne trimiteți filmulețe de la antrenamente pe care să le analizăm .

Din păcate nu avem această capacitate logistică si cum mulți dintre jucători nu știu decăt în ultimul moment dacă vor veni singuri sau însoțiti, ar fi peste puterile noastre, insa putem face anumite recomandări celor care ne solicită ajutor în acest sens.

Featured Video

Turneul de volei DREAM

Turneu caritabil care se adresează amatorilor indiferent de vârstă având ca scop colectarea de fonduri pentru diverse cazuri sociale și promovarea competițiilor sportive pe plan național.

FOTO EDIȚIILE ANTERIOARE

 • Dream
  by
 • Dream
  by
 • Dream
  by
 • Dream
  by
 • Dream
  by
 • Dream
  by
 • Dream
  by
 • Dream
  by
 • Dream
  by
 • Dream
  by